Nola prestatu ahozko azalpen bat bigarren hezkuntzako arlo guztietan / Ana Martínez Mongay - Martínez Mongay, Ana (Blitz. Eskolako Liburutegiko Bilduma. Sorta laranja, 2004)
Lehen zatian, ahozko adierazpenaren irakaskuntzari eta ahozkotasuna ikaskuntzan duen garrantziari buruzko hausnarketak biltzen dira. Bigarren zatian, berriz, ahozko azalpen bat prestatzeko "sekuentzia" eskaintzen zaigu, adibide gisa