Nola prestatu ulermenezko irakurketa plana DBH-ko institutu batean : bi adibide praktiko / egileak, "Pablo Sarate" eta "Alama" institutuetako irakasleak (Blitz. Eskolako Liburutegiko Bilduma. Sorta horia, 2004)
Lodosako "Pablo Sarasate" BHI, Corellako "Alhama" BHI eta Cintruenigoko "La Paz" BHI ikastetxeetako irakasleek eginiko ikastetxeko irakurketa planak aurkezten dira. Eredutzat hartu daitezke Lehen Hezkuntzako eta DBHko ikastetxeetan.