Krokodiloa - Rubio, Antonio; Villán, Oscar; Olaso Bengoa, Xabier (Arre : Pamiela Etxea ; Pontevedra : Kalandraka, 2014)
Krokodilo berde berde berde bitxiarekin hasten da, aurrena kutxa batera igotzen dena, hurrena gaztelu batera igotzen dena, eta hurrenago... Eta era horretan gehituz-gehituz doaz batugai-dorrea eraikitzeraino. Ortzadarraren kolorez osaturiko zazpi objektu. Kolore bakoitzak dagokion objektuarekin errimatzen du, eta hiru bider errepikatzen da errima bera areago sendotzeko. «Ilargian kulunkantari» liburu-bilduma 6 hilabetetik aurrerako neska-mutikoei zuzenduta dago, eta beraientzat berariaz ondu dira piktograma poetiko edo poegrama hauek guztiak.
6 hilabetetik aurrera (urdina)
Cocodrilo
Letra larria
Keywords: Koloreak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Errimak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Ahozkotasuna -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Audioak; Audio-liburuak; Audio-ipuinak; Baliabide digitalak