Krokodiloa / [testua, Antonio Rubio, Xabier Olaso ; irudiak, Óscar Villán] - Rubio, Antonio (Ilargian kulunkantari (Pamiela), 2014)
Krokodilo berde berde berde bitxiarekin hasten da, aurrena kutxa batera igotzen dena, hurrena gaztelu batera igotzen dena, eta hurrenago... Eta era horretan gehituz-gehituz doaz batugai-dorrea eraikitzeraino. Ortzadarraren kolorez osaturiko zazpi objektu. Kolore bakoitzak dagokion objektuarekin errimatzen du, eta hiru bider errepikatzen da errima bera areago sendotzeko. «Ilargian kulunkantari» liburu-bilduma 6 hilabetetik aurrerako neska-mutikoei zuzenduta dago, eta beraientzat berariaz ondu dira piktograma poetiko edo poegrama hauek guztiak.