Sakela magikoa / Roberto Piumini ; irudiak, Anna Laura Cantone ; itzulpena, Koro Navarro ; jarduerak, Teresa Cantillo - Piumini, Roberto (Eltzetxoa, 2014)
Ipuinotan pirata bihotz-zabal baten eta gaizki hazitako printze baten istorioa jakingo dugu, bere nagusia ernegatzen daukaten bi oinena eta hegan egin nahi zuen asmalari xaloarena... Ipuin batzuk prosan kontatzen dira eta beste batzuk bertsotan, batzuk umorezkoak dira eta besteak miragarriak... Baina gauza bat partekatzen dute denek, balio moralen defentsa: guztiak dira eskuzabaltasunaren, esker onaren, elkartasunaren, tolerantziaren eta dibertsitatearen aldekoak.