Iratxoen erregea - Chapman, Linda; Weatherly, Lee; Wood, Katie; Arrula Ruiz, Garazi (Bilbo : Desclée de Brower, 2014)
Hamar urte betetzen dituen egunean, Sophieren bizitza betiko aldatzen da. Baso Ilun misteriotsuko ate magikoaren Zaindari berria bihurtzen da, eta bere ardura izanen da han bizi diren izaki gaiztoak gure mundura ez sartzea. Baina ezbeharra gertatzen da: Iratxoen Erregeak atea zabaltzeko giltza lapurtu du!
8 urtetik aurrera (gorria)
Jatorrizko izenburua: Sophie and the Sadow Woods (1). The Goblin King
Keywords: Misterioa; Abenturak; Iratxoak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak