Haizeak eraman zuen mapa - Alberdi, Uxue; Pelaez, Patxi; Ikastolen Elkartea (Donostia : Elkar : Ikastolen Elkartea ; Lasarte-Oria : Katxiporreta, 2015)
824. urterako musulmanek eraikia zuten Tutera inguratzen zuen harresia. Baskoien buruzagi Eneko Aritza ezagutuko dute Lur eta Ametsek, Abduli esker. Abdul amona Andereren mutil-laguna da eta Tuterako Musa II.a agintariaren zalditegiko langilea. Buruzagi gazteak badu amets bat: baskoien erresuma sortzea. Ametsek erresuma berriaren lehenengo zirriborroa irudikatuko du mapa batean.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Euskal Herria -- Historia -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak