Atzaparra zubian - Elorriaga, Unai; Pelaez, Patxi (Donostia : Elkar ; Lasarte-Oria : Ikastolen Elkartea ; Katxiporreta, 2015)
Ipuin honetan kontatzen da, erromatarrak ez ezik, lamiak ere zubigile apartak izan direla gurean. Lur eta Amets soldadu erromatarrengandik ihesi doazela, zeharkatu ezin duten zubi batekin egin dute topo; amaitu gabe dago. Horrenbestez, preso hartu eta zubia bukatzeko lanak egitera zigortu dituzte. Amona Anderek aterako ditu estutasunetik: lagun dituen lamiei deitu eta guztien artean amaituko dute zubia.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Euskal Herria -- Historia -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura