Memoriaren ehiza - Alberdi, Uxue; Pelaez, Patxi (Donostia : Elkar : Ikastolen Elkartea ; Lasarte-Oria : Katxiporreta, 2015)
Historia hau gertatu izango zen, akaso, Ekaingo kobazuloan, orain dela 15.000 urte. Eta hau izan daiteke, euskaldunon historian, errinozeroaren lehenengo ehizari buruzko ipuina. Negua da eta elurra mara-mara ari du; Lur eta Ametsek kobazulotik irten ezinik egunak daramatzate. Gizon gehienak, berriz, ehizara joanak dira; klanari jatekoa amaitzen ari zaio. Halako batean, esku-hutsik itzuli dira ehiztariak, asko larriki zaurituak. Ezin izan dute errinozeroa harrapatu.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Euskal Herria -- Historia -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura