Memoriaren ehiza / [testua] Uxue Alberdi ; [marrazkiak] Patxi Peláez - Alberdi, Uxue (Euskal Herriaren historia . Lur eta Amets, 2015)
Historia hau gertatu izango zen, akaso, Ekaingo kobazuloan, orain dela 15.000 urte. Eta hau izan daiteke, euskaldunon historian, errinozeroaren lehenengo ehizari buruzko ipuina. Negua da eta elurra mara-mara ari du; Lur eta Ametsek kobazulotik irten ezinik egunak daramatzate. Gizon gehienak, berriz, ehizara joanak dira; klanari jatekoa amaitzen ari zaio. Halako batean, esku-hutsik itzuli dira ehiztariak, asko larriki zaurituak. Ezin izan dute errinozeroa harrapatu.