Artaldea / [testua] Margarita del Mazo, [irudiak] Guridi ; [itzultzailea, Arkaitz Goikoetxea] - Mazo, Margarita del (Lo mullarero (Fragatina), 2014)
Mikeli lo hartzea kostatu egiten zaio. Gauero hesi bat saltatzen duten ardiak kontatzen ditu. Lehenbizi Lehen ardiak salto egiten du, ondoren Bik eta Hiruk, lokartzeraino. Baina, halako gau batetan, Lauk dio nekatuta dagoela eta ez duela hesirik saltatuko. "EZ! EZ! EZ!", dio konbenzitzen saiatzen direnean. Zer egin dezakete artaldeko gainontzeko ardiek?