Mapak irakurtzen ikasi / ideia eta koordinazioa, Iñaki Arrieta, Leire Mitxelena ; jatorrizko gidoia, Leire Mitxelena ; hizkuntza aholkularitza, Juan Mari Zurutuza ; diseinu grafikoa, Allende Mugica, Juan Mari Zurutuza - Mugica Jaime, Allende; Zurutuza Zapirain, Juan Mari; Arrieta Baro, Iñaki; Mitxelena Erice, Leire (EIMA 2.0 edo EIMA Digitala (2014ko deialdia), 2015)
"Mapak irakurtzen ikasi" webgunean aurkezten diren erremintei esker, ikasleek beren ingurumena ezagutu eta inguratzen dituzten elementuak identifikatu ahal izango dituzte: mundua bere osotasunean ezagutuko dute, mapa eta planoen bidez Lurraren irudikapen espazialak zein diren ikasiko dituzte eta baita mapa horiek irakurtzeko orientabideak eta erreminten berri eman ondoren beren kultura- eta natura-ingurunean nola erabili ikasi ere. Alde teorikoa lantzeaz gain ikasleek, hainbat ariketa praktikoren bitartez, erreminta ezberdinak ezagutzeko eta erabiltzeko parada ere izango dute: hala nola iparrorratza egiten ikasiko dute edota Google Maps erreminta eguneroko bizitzan nola erabili dezaketen ezagutuko dute.