Hik hasi 202 : haurraren autonomia : norbera izateko egiten den ibilbidea (Lasarte-Oria : Xangorin, 2015)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Autonomiaren arloan ere, hitzetatik ekintzetara -Albisteak. -Gai nagusia: Haurraren autonomia: norbera izateko egiten den ibilbidea -Elkarrizketa: Jose Luis Mendoza (Nafarroako Hezkuntza kontseilaria): "Hezkuntza-komunitateari autonomia handiagoa eman nahi diogu; heldutasunez tratatu nahi dugu". -Esperientziak: Eskola Agenda 21: munduko 25 ekimen arrakastatsuen artean -Ekarpenak 1: Musika eta kantagintza eskolan. Iñaki Lasa Nuin (irakaslea) "Musika da gizakiaren ageriko arima, barneko ahotsa, sendimendua" -Ekarpenak 2: Matematika Lehen Hezkuntzan : Singapur metodoaren curriculum-azterketa bat. Nerea Gastaminza eta Aitzol Lasa (NUPeko irakasleak) -Galdeidazu: Alfredo Hoyuelos (europar doktorea). Nola atera behar dira argazkiak dokumentazio narratiboak egiteko? -Argitalpenak. -Proposamena: "Orain" CDa: Kontzentrazioa lantzeko erlaxazio-ariketak. -Atzeko atetik: Idoia Torregarai (UEUko komunikazio arduraduna)
2015/10/15
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2016ko deialdia)
Keywords: Mendoza, Jose Luis -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak