Hik hasi 194 : Heziberri Plana, LOMCEren itzalpean (Lasarte-Oria : Xangorin, 2015)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Gure esku dago -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gaia: Heziberri plana, LOMCEren itzalpean: hezkuntza-eredu propioa eraiki ezinean -Elkarrizketa: Maite Goñi (irakaslea eta IKTetan aditua) -LOMCE-ri ez! Euskal Herrian gure hezkuntza eraiki (Nora Salbotx, Amaiurko eskolako zuzendaria) -0-3 zikloko hezitzaileen formazioa:Marina Mori, Reggio Emiliako hezitzailea. -Esperientziak: "Gela gorria" : Matisse eta uda (Amaia Diaz de Durana, Deustuko ikastolako irakaslea) -Ekarpenak: Ikastolen adierazpena: hezkuntza, legez eta bidez. -Galdeidazue: Urte biko gelan zein funtzio bete dezake pentsalekuan? Beharrezko al da? Karmele Artetxe (Bilboko Irakasleen Unibertsitateko Eskola) eta Elena Herran (Bilboko Irakasleen Unibertsitateko Eskola) -Hik hasi-ren proposamena: "Itsaspeko bihotzak" haur literatura eta hezkidetza aretoa: begiekin entzun, bihotzarekin ikusi Atzeko atetik: Koikili Lertxundi (futbolaria)
2014/12/18
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2015eko deialdia)
Keywords: Goñi, Maite -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak