Non zaude, barraskilo? / Susanna Isernen testua ; Leire Salabarriaren ilustrazioak ; [itzulpena, Arkaitz Goikoetxea] - Isern, Susanna (Txo! (Txalaparta), 2014)
Mendi hartan, eguzkia eta euria joan eta etorri zebiltzan egunero. Barraskilo ezin zen eguzkira atera eta euriaren zain gelditzen zen etxean. Sugandilak, aldiz, gaixo jartzen zen busti ezkero. Zail dute bi animaliek elkarrekin egotea, baina bien irmotasunari ezker batu ahalko dira, laguntasunak gidatzen dituen ahaleginetan gertatu ohi den moduan.