Giza harremanak : komunikazioaren psikologia, psikoanalisia eta atxikimenduaren teoriaren ekarpenak - Yarnoz, Sagrario; Plazaola, Mikel; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitatea, Argitalpen Zerbitzua = Universidad del País Vasco, Servicio Editorial, 2003)
Liburu hau, 1998. urtean egindako Euskal Herriko Unibertsitateak eskainitako Udako kurtso bat du oinarritzat. Harremanak eta Patologia zuen izena, eta bertan harremanak osasun eta patologia iturri gisa duen eragina aztertu genuen Komunikazioaren Psikologia, Psikoanalisia eta Atxikimenduaren Teoriaren ekarpenak batuz. Harremanen gaia konplexua da. Bertan izan diren eta dauden ikuspuntu eta teoria batzuen aipamena egin nahi dugu testu honetan, begirada zabal bat eskaintzeko asmoz.
Keywords: Afektibitatea; Giza harremanak; Monografiak