Zapata / [testua, Antonio Rubio eta Xabier Olaso ; irudiak, Óscar Villán] - Rubio, Antonio (Ilargian kulunkantari (Pamiela), 2015)
Koloreak, oinetakoen formak eta erabilerak ez ezik, irakurleek beren kontura oinetakoak janzteko garatzen duten trebezia ere badira tarteko obra honetan. Modu grafikoan azaltzen diren zapata anitzak gorabehera, ageri-agerikoa da testua eta irudiaren arteko lotura. Errepika gisara, hastapeneko bertsoak errima kontsonantea darabil aldika, haur batek irakurleak antzeratzera gonbidatzen dituen ustekabeko amaieraraino. «Ilargian kulunkantari» liburu-bilduma 6 hilabetetik aurrerako neska-mutikoei zuzenduta dago, eta beraientzat berariaz ondu dira piktograma poetiko edo poegrama hauek guztiak.