Arbola / testua, Antonio Rubio eta Xabier Olaso ; irudiak, Óscar Villán] - Rubio, Antonio (Ilargian kulunkantari (Pamiela), 2015)
Objektuen kokapena espazioaren luze-zabalean eta inguru-mingurua antzematea, biak ala biak ere oso garrantzitsuak haur-haurretatik. Bertsoak eta irudiak uztarturik ageri dira, bakarkako irakurketa prozesuan laguntzeko. «Ilargian kulunkantari» liburu-bilduma 6 hilabetetik aurrerako neska-mutikoei zuzenduta dago, eta beraientzat berariaz ondu dira piktograma poetiko edo poegrama hauek guztiak.