Ilargia / [testua, Antonio Rubio eta Xabier Olaso ; irudiak, Óscar Villán] - Rubio, Antonio (Ilargian kulunkantari (Pamiela), 2014)
Ilargia errimadun eta erritmodun marrazkiek osatzen duten ikus-poema errezitagarria da. Ilargia eta zerua, hain urrunak eta hain hurbilak, aldi berean, neurtitzen eta errepikaren eran egokitzen dira orrialdearen luze-zabalean. Poema-liburuaren kutsu melodikoari amaiera emateko musika-eskala ageri da. «Ilargian kulunkantari» liburu-bilduma 6 hilabetetik aurrerako neska-mutikoei zuzenduta dago, eta beraientzat berariaz ondu dira piktograma poetiko edo poegrama hauek guztiak.