Oliver Twist - Pascual, Pablo Antón; Birmingham, Christian; Dickens, Charles (1812-1870); Zabaleta, Josu ([Bartzelona] : Vicens Vives, 2013)
Nobela hunkigarri honek Oliver Twisten zorigaitzak kontatzen ditu. Oliver Twist eskaleen umezurztegi batean hazi da, eta sekulako ezbeharrak pairatu beharko ditu, ezer ere jakin gabe, lapur talde batekin elkartzen denean. Intriga eta misterioa trebetasun handiz erabiliz, maitasunak bakarrik gaindi ditzakeela giza sen gaiztoak ulertzen ez duen gizarte baten erretratu satirikoa egiten du Dickensek.
Liburuaren bukaeran, eleberri honen balio literario eta moralez gogoeta egiten laguntzeko jarduera batzuk jasotzen diren eranskin bat eskaintzen da, osagarri gisa.
12 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Dickens, Charles -- -(1812-1870) -- -Egokitzapenak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak