Oliver Twist / Charles Dickens ; egokitzapena, oharrak eta jarduerak, Pablo Antón Pascual ; irudiak, Christian Birmingham ; itzulpena, Jesus M. Zabaleta - Pascual, Pablo Antón (Tantaia, 2013)
Nobela hunkigarri honek Oliver Twisten zorigaitzak kontatzen ditu. Oliver Twist eskaleen umezurztegi batean hazi da, eta sekulako ezbeharrak pairatu beharko ditu, ezer ere jakin gabe, lapur talde batekin elkartzen denean. Intriga eta misterioa trebetasun handiz erabiliz, maitasunak bakarrik gaindi ditzakeela giza sen gaiztoak ulertzen ez duen gizarte baten erretratu satirikoa egiten du Dickensek.