Osasunaren psikologia - Haranburu Oiharbide, Mikel; Sansinenea Mendez, Eneko; Euskal Herriko Unibertsitatea. Euskara Zerbitzua; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Bilbo] : Universidad del País Vasco, Servicio Editorial = Euskal Herriko Unibertsitatea, Argitalpen Zerbitzua, 2004)
Lehen atalean, osasunaren psikologiaren kontzeptua argitu ondoren, portaera osasungarriak eta osasungarriak ez direnak bereizten dira.Bigarren atalean, osasunaren psikologiaren arloan ikerketarako erabiltzen diren metodoak, Psikologia Klinikoan eta Osasunaren Psikologian egiten den ebaluazioa eta Urrutiko Osasun Laguntza aztertzen dira.Hirugarren atalean, hau da, tratamendu psikologikoen atal orokorrean, Psikopatologia Psikosomatikoaren kontzeptua eta sindrome psikosomatiko nagusiak aztertzen dira. Era berean, tratamenduarekiko atxikimenduaren gaia jorratzen da eta, oro har, osasunaren alderdi psikologikoen gaia garatzen da.Laugarren atalean, gaixotasun espezifikoen definizioa, prebalentzia, etiopatologia eta tratamenduaren alderdi psikologikoa aztertzen dira.Bosgarren atalean, gaixotasun kronikoak, minaren tratamendua eta zainketa psikologiko aringarriak garatzen dira. Azkenik, seigarren atalean, estresa, nekea eta loaren nahasteak aztertzen dira.
Keywords: Osasuna -- - Alderdi psikologikoak; Osasunaren Psikologia; Monografiak