Basabizitzaren deia - London, Jack (1876-1916); Bartolomé, Jose Luis; Casas, Gabriel; Ambrus, Victor G.; Cerezo, Juan; Caño, Amelia del; Pascual, María Carmen; Zabaleta, Josu (Bartzelona : Vicens Vives, 2014)
Eleberri hau Kanadan kokatua dago, 1897ko «urrearen sukarra» deitu denean, eta Buck nola borrokatzen den bizirik irauteko kontatzen du: Buck zakur bat da, eta gizon anker batzuek bahitu dute Kalifornian, Iparraldeko lur izoztuetan saltzeko gero. Buckek krudelkeria handi bati aurre egin behar dio, baina aldi berean berebiziko maitasuna eta leialtasuna sentitzen du bere nagusiarengana, eta, era horretan, irakasgai hunkigarri bat gertatzen da Londonen istorio hau, berebiziko dramatismo batez helarazten zaiguna.
Hitzaurre batez eta ohar argigarriz hornitua dago, eta bukaerako orrialdeetan liburu hau ikuspegi askotatik begiratuta - literatura, hizkuntza eta estiloa, etika, eta geografiari eta gizarteari dagokion testuingurua - aztertzeko zenbait lan-prosamen eskaintzen ditu.
12 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Haur eta Gazteentzako Literatura; Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak