Basabizitzaren deia / Jack London ; sarrera eta oharrak, José Luis Bartolomé, Gabriel Casas ; itzulpena, Josu Zabaleta ; irudiak, Victor G. Ambrus ; lan-proposamenak, Juan Cerezo, Amelia del Caño, María Carmen Pascual - London, Jack (1876-1916) (Literatura-eskola, 2014)
Eleberri hau Kanadan kokatua dago, 1897ko «urrearen sukarra» deitu denean, eta Buck nola borrokatzen den bizirik irauteko kontatzen du: Buck zakur bat da, eta gizon anker batzuek bahitu dute Kalifornian, Iparraldeko lur izoztuetan saltzeko gero. Buckek krudelkeria handi bati aurre egin behar dio, baina aldi berean berebiziko maitasuna eta leialtasuna sentitzen du bere nagusiarengana, eta, era horretan, irakasgai hunkigarri bat gertatzen da Londonen istorio hau, berebiziko dramatismo batez helarazten zaiguna.