Baskervilletarren zakurra - Doyle, Arthur Conan, Sir (1859-1930); Olano, Antton; González, Fernando; Bremón, Clara; Ghiuselev, Iassen (Bartzelona : Vicens Vives, 2014)
Dartmoor-ko lur mortuetan erasoan ibiltzen zen zakur gaizto beldurgarri bati buruzko elezeharrean inspiratu zen Arthur Conan Doyle Baskervilletarren zakurra idazteko, bere eleberri guztietan bikainena. Eleberri honetan egileak trebetasun handiz bateratu zituen polizia-generoa eleberri gotikoaren baliabideekin, elkarrizketa bizia eta kontaketa erakargarria txandakatuz; eta, bukatzeko, intriga- eta suspense-dosi eder batez hornitu zuen dena.
Hitzaurre atsegin bat eta ohar argigarriak dauzka, eta baita, bukaerako orrialdeetan, irakurritakoaren ulermena lantzeko jarduera sail bat ere.
12 urtetik aurrera (horia)
Jatorrizko izenburua: The Hound of the Baskervilles
Keywords: Detektibeak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Misterioa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak