Baskervilletarren zakurra / Arthur Conan Doyle ; sarrera, Fernando González ; jarduerak eta oharrak, Clara Bremón ; itzulpena, Antton Olano ; irudiak, Iassen Ghiuselev - Doyle, Arthur Conan, Sir (1859-1930) (Literatura-eskola, 2014)
Dartmoor-ko lur mortuetan erasoan ibiltzen zen zakur gaizto beldurgarri bati buruzko elezeharrean inspiratu zen Arthur Conan Doyle Baskervilletarren zakurra idazteko, bere eleberri guztietan bikainena. Eleberri honetan egileak trebetasun handiz bateratu zituen polizia-generoa eleberri gotikoaren baliabideekin, elkarrizketa bizia eta kontaketa erakargarria txandakatuz; eta, bukatzeko, intriga- eta suspense-dosi eder batez hornitu zuen dena.