Robinson Crusoe / Daniel Defoe ; egokitzapena eta oharrak, Eduardo Alonso ; irudiak, Robert Ingpen ; itzulpena, Aintzane Ibarzabal ; jarduerak, Joan Manuel Soldevilla - Alonso, Eduardo (Tantaia, 2013)
Handinahiak eta abentura-grinak menderaturik, Robinson Crusoe gazteak gurasoen etxea utzi du, eta, abentura arriskutsu eta zoritxar asko bizi izan ondoren, itsasontzia urperatuta, harte jendegabe batera heldu da. Uhartean, bizirik irauteko eta izadi latz bat mendean hartu ahal izateko, ondo zorroztu beharko ditu Crusoek asmamena eta irudimena.