Perla - Steinbeck, John (1902-1968); Antón, Francisco; Arratibel, Miren; Gatagán, Tino (1951-2005) (Bartzelona : Vicens Vives, 2014)
Maisulan txiki hau mexikar elezahar batean oinarritzen da, eta bertako arrantzale pobre eta zintzo baten gorabeherak kontatzen ditu: munduko perlarik ederrena aurkitu du, baina ondoren, izarte handinahi eta materialista baten erasoaren biktima gertatzen da. Perla kontakizun hunkigarria da, lirismo sakon batez dago kontatua, eta irakasbide alegoriko garrantzitsua du: jakintzak errugabetasuna galarazten du, eta, perla bezala, sufrimenduan hazten da.
Literatura-eskolaren xede didaktikoari jarraituz, hitzaurrea eta argidide-oharrak erantsi zaizkio edizio honi, baita jarduera sail bat ere, liburua ikuspegi literariotik eta etikotik lantzeko aukera ematen duena
12 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Gizarte kritika -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak