Gela osasungarriak... nerabe trebeak, DBH1, DBH2 [egileak, irakasle taldeak, Camino Huici Urmeneta (koordinatzailea) ... et al. ; itzulpena, Itzulpen Atala, Nafarroako Gobernua] - Huici Urmeneta, Camino (Nafarroako Gobernua. Hezkuntza eta Osasun Departamentuetako Batzorde Teknikoa, 2008)
Proposamen bat egin nahi dugu DBHko bi lehenbiziko mailetarako. Haren bidez oinarrizko gaiak lantzen ahal dira osasunari buruzko trebetasunak eta gaitasunak garatzeko, osotasunean eta curriculumeko edukietan txertaturik.