Hik hasi 201 : Paula Kasares (Lasarte-Oria : Xangorin, 2015)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
- Albisteak. - Gai nagusia: Antzuolako Herri Eskola. - Elkarrizketa: - Paula Kasares, "Eroso komunikatzeko haurrak euskaraz aritzeko aukerak behar ditu". - Esperientziak: Cuatro Cantons. - Ekarpenak 1: Kalaka komunikazioa parekidea. - Ekarpenak 2: Hegoalde ikastola. - Galdeidazu: Alfredo Hoyuelos: Dokumentazioaren garrantzia. - Argitalpenak. - Proposamena: Inguru Abentura. - Atzeko atetik: Xabier Euzkitze. - Editoriala: Zergatik egiten dugu egiten duguna?
2015/09/15
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2016ko deialdia)
Keywords: Kasares, Paula -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak