Gerra: ihes egin beharra - Euskal Herriko Ahotsak (: Badihardugu Euskara Elkartea, Eibar, 1995)
Espainiako Gerra Zibilak hiru urte iraun zuen: 1936ko uztaileko estatu kolpetik 1939ko apirilera. Euskal Herrian, baina, lehenago bukatu zen. 1937ko ekainerako konkistatu zuten. Milaka pertsona joan ziren ihesi.
1.- Bideo grabazioa; 2.- Informazio osagarria
Hizlariak: Joxe Mari Olazabal, Maria Luisa Zabala, Ramon Huici, Joxe Pablo Aranzadi, Agustina Askasibar, Maria Jesus Otaegi, Paxkuala Kortadi, Mari Tere Paskual, Xixili Mintegi
DBH, 1-4 mailak
Keywords: Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak; Baliabide digitalak