Gerra: ihes egin beharra / testigantzak, Ahotsak.eus; argazkiak, GureGipuzkoa.net; musika, Deimost; edizioa, Haizea Odria; hainbat hizlari (Ahotsak ikasgelan, 1995)
Espainiako Gerra Zibilak hiru urte iraun zuen: 1936ko uztaileko estatu kolpetik 1939ko apirilera. Euskal Herrian, baina, lehenago bukatu zen. 1937ko ekainerako konkistatu zuten. Milaka pertsona joan ziren ihesi.