Harkaitz, elurra ari zueneko haurra - Arrieta Sagasti, Jesus Maria; Beorlegi, Fernando (1928-2008) (Bilbo : Gero-Mensajero, 1976)
Duela lau, bost, sei nahiz zazpi mila urte, nik ahal dakit, eta, gainera, zer axola dio? euskal mendiak ez ezik, euskal zelaiak eta euskal haranak eta euskal oihanak, beti zuri - gaur ez bezala-, beti, hobeki esan ia beti, elurretan egon ohi ziren. Garai gogorrak eta mingotsak ziren lehen euskaldun haientzat...
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Herri ipuinak -- Euskal Herria; Haur eta Gazteentzako Literatura