Harkaitz, elurra ari zueneko haurra / Jesús M Arrieta ; azala eta marrazkiak, Fernando Beorlegi - Arrieta Sagasti, Jesus Maria (Kimu, 1976)
Duela lau, bost, sei nahiz zazpi mila urte, nik ahal dakit, eta, gainera, zer axola dio? euskal mendiak ez ezik, euskal zelaiak eta euskal haranak eta euskal oihanak, beti zuri - gaur ez bezala-, beti, hobeki esan ia beti, elurretan egon ohi ziren. Garai gogorrak eta mingotsak ziren lehen euskaldun haientzat...