Indiana Jones-en zamarra - Balzola, Asun (1942-2006); Lertxundi, Anjel (Donostia : Erein, 1988)
Christiek, aitarik gabeko familia bateko alaba adoleszentziaren ateetan dagoenak, lotsa du senide zaharrago baten zamarra jantzita agertu behar duelako eskolara. Gezurra asmatuko du esanaz Harrison Ford-ek Indiana Jones-en filmean erabilitakoa dela zamarra, eta osaba batek erosi diola Hollywood-eko azokan, non filmetan erabilitako arropa eta trasteak salgai jartzen diren. Gezurrak bere bidea egingo du, Christie uste ez bezalako erabakietara eramateraino. Georges mutil elbarria ezagutzen duen arte.
12 urtetik aurrera (horia)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
La cazadora de Indiana Jones
Keywords: Adiskidetasuna; Nerabeak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak