Indiana Jones-en zamarra / Asun Balzola ; itzultzailea, Anjel Lertxundi ; marrazkiak, Asun Balzola - Balzola, Asun (1942-2006) (Auskalo (Erein), 1988)
Christiek, aitarik gabeko familia bateko alaba adoleszentziaren ateetan dagoenak, lotsa du senide zaharrago baten zamarra jantzita agertu behar duelako eskolara. Gezurra asmatuko du esanaz Harrison Ford-ek Indiana Jones-en filmean erabilitakoa dela zamarra, eta osaba batek erosi diola Hollywood-eko azokan, non filmetan erabilitako arropa eta trasteak salgai jartzen diren. Gezurrak bere bidea egingo du, Christie uste ez bezalako erabakietara eramateraino. Georges mutil elbarria ezagutzen duen arte.