1948ko uda - Zubizarreta, Patxi (Arrigorriaga : SM, 1994)
Nahiz eta azterketa astelehenean izan, Beñatek ez du batere gogoko asteburuetan ikasi behar izatea. Hargatik, larunbat arratsalde batez, bere liburuak bertan behera utzi eta gurasoen logelara abiatzen da, aitari zigarro batzuk lapurtzeko asmotan. Baina zigarropean bazen koaderno zahar bat, egunkari moduko bat, eta hartan Beñatek gazte baten gerraosteko bizipenak aurkituko ditu. Eta zigarroak balkoian erre bitartean, Beñatek bere mundua egunkariko gaztearen munduarekin alderatuko du: ikasketak, maitasuna, gosea...
12 urtetik aurrera (berdea)
1993ko "Baporea" Lehen Saria
Keywords: Drogak; Nerabeen maitasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak