Bigarren jatorriko makinizkribua - Pedrolo, Manuel de; Lasa, Jokin ([Donostia] : Elkar, 1989)
Bigarren jatorriko makinizkribua zientzi fikziozko istorio bat baino askoz gehiago da. Hondamendi beten ondoren, hamalau urteko neska bat - Alba - eta bederatziko motikoa - Didac - bakarrik geratzen dira mundu honetan. Robinson berrien gisa, ahalegin gogorrez aterako dira aurrera, eta haziz doazen neurrian bizimodu berri bati ekingo diote, mundu osoa beretzat dutela, inolako taburrik gabe eta askatasun osoan. Tentsioz kilikagarri eta emozioz hunkigarria den istorioa lortu du Pedrolok, eta erakarmen aparta erakusten du bere pasarte eder-laburretan zehar irakurle gaztea hastetik bururaino liluratuta eramateko. Ez bait da alferrik Katalunian gehien irakurri den nobeletako bat.
Keywords: Helduentzako Literatura