Aise eman zenidan eskua / Anjel Lertxundi - Lertxundi, Anjel (Literatura (Erein), 1984)
"Aise eman zenidan eskua" ipuin bildumak giza harremanen sarobean oinarrituriko narrazio trinko eta joriak eskaintzen dizkizu.Ez da hitzik soberan. Hala ere, oreka nagusiena narratibo tekniken erabilkera aberatsetik bai datorkio. Heldutasun eta trinkotasun honek 1971 urtean izan zuen hasera, "Hunik arrats artean" liburutik jaso diren bi ipuinek argi adierazten dutenez.