Katalin Erauso - Azkune Mendia, Iñaki; Berastegui, J. (Bilbo : Gero-Mensajero, 1979)
Liburuxka honetan agertzen agertzen gugun emakumea, erabat berezia da. Harat honat, udazkeneko hego-haizeak astindutako hostoa bailitzan, munduan zehar hamaika ibilaldi egina da.Gizon jantzian, eztabaida eta burrukaldietan etengabe aritua. Emakume nabarmena, inondik ere: ausarta eta hezikaitza. Baina, baita helburu jakin eta jatorrik gabea ere.
Keywords: Erauso, Katalina -- (1592-1650) -- Erauso, Catalina ; Catalina de Erauso; Monografiak; Biografiak