Mattin : basoko gidaria - Erostarbe, Xabier; Erostarbe Letamendi, Amaia (Oñati : IZBA, 2014)
Mattin, artzai gazte zuberotar bat da. Naziek Frantzia osoa okupatu dute eta Mattinen aitak ihes egin behar izan du erresistentzian sartuta dagoelako. Tartean hegazkin naziek Erresuma Batuko espioitzan dabilen hegazkin bat bota dute eta bertako pilotoa, Larregainen, Mattinen baserrian ezkutatu dute. Mattinek, ezusteko gonbidatua nazien hatzamarretatik libratzseko, herriko abadearen laguntza eskatu beharko du. On Txarles ez da ohiko apaiza, denbora gehiago ematen du magalari eta kontrabando lanetan, meza esaten baino.
8 urtetik aurrera (gorria)
Liburu honek Oñatiko Kultur Departamenduak sorkuntza lanetarako ematen duen diru-laguntza jaso du
Keywords: Gerra; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura