Hik hasi 200 : norberaren esku dago ilusioa mantentzea : ilusioa mantenduz, motibatu (Lasarte-Oria : Xangorin, 2015)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Aurrera, gogoz eta irrikaz -Hizpide izan da eta izango da -Gaia: Norberaren esku dago ilusioz bizitzea: Ilusioa mantenduz, motibatu -Elkarrizketa: Pello Urkidi eta David Alvear (Mindfulness-en adituak, EHUko irakasle-eskolako irakaslea eta EHUko Hezkuntzaren Psikologia Departamentuko irakaslea eta ikerlaria) -Hainbat ikastaro: Tertulia dialogikoen bitartez, adimen emozionalean sakonduz (Eñaut Solaguren, irakaslea eta adimen emozionalean aditua), Hezkuntza proiektuak sortzen (Ruben Iglesias, irakaslea), ; - Gizarte-zientziak, lantegia (Mikel legorburu, irakaslea), Koplagintzaren erabilera didaktikoa Haur Hezkuntzan (Txetxu Pardo, EHUko irakaslea), Haurrentzako masajea (Jose Ramon Mauduit, psikologoa eta psikoterapeuta reichiarra), Espresio-tailerrak (Benjamin Barandalla, Gorputz Hezkuntzako irakaslea eta espresio tailerren arduraduna), Dalcroze erritmika metodologiara gerturatzen (Beñat Ralla, Musika irakaslea eta Dalcroze erritmikan aditua), Musikare bizipena Haur Hezkuntzan (Ana Urrutia, EHUko Bilboko Irakasle Eskolako Musika irakaslea), -Ortografiaren gakoak. Zuriñe Gaintza (EHUko Didaktika eta Eskola Antolakuntza Saileko irakasle-doktorea). -Galdeidazue: Zineak zein baliabide eskain ditzake eskolan elkarbizitza sustatzeko? Maite Aseginolaza Baketik-eko hezkuntza arloko koordinatzailea) -Ikastaroak -Atzeko atetik: Urko Arozena (Musikeneko irakaslea)
2015/06/12
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2015eko deialdia)
Keywords: Urkidi, Pello -- Elkarrizketak; Alvear, David -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak