Kristalezko giltza - Hammett, Dashiell (1894-1961); Lizaso Lopetegi, Estibaliz; Olarra, Xabier (Iruñea : Igela, 2014)
Ned Beaumont jokalaria ez dabil suertean: asteak daramatza dirua galtzen, baina jokoak ez du buelta ematen. Paul Madvig, hiria gobernatzen duen gangster talde bateko burua, adiskide mina du Beaumontek. Madvigek, Henry senatari txotxongilo ustelarekin duen tratuari esker, legez kanpoko negozioak manejatzen ditu hirian. Baina, bere tratua sendotzeko, Paulek senatariaren alaba Janetekin ezkondu nahi du... Neskak, ordea, gorroto du Madvig.Senatariaren semea, Taylor Henry, hilda aurkitzen du Ned Beaumontek klub baten sarreran. Bada denboraldi bat Taylor Henry -senatariaren semea- Paul Madvigen alaba Opalekin dabilela, aitak harreman hori debekatu dion arren. Heriotza horren ondoren, norbait hasi da gutun aztoragarri batzuk zabaltzen, hiltzailea Paul Madvig dela zeharka adierazten dutenak... Ned Beaumontek -inork eskatu ez badio ere- argitu egin beharko du zer gertatzen ari den.
Liburu honek Eusko jaurlaritzaren laguntza jaso du
Keywords: Helduentzako Literatura