Berriketa / egilea, Pepe Maestro; itzultzailea, Mari Eli Ituarte ; marrazkilaria, Leire Salaberria - Maestro, Pepe (Paper txoriak, 2015)
Berriketa hirian biztanleek isildu gabe hitz egiten zuten eta nahasmena eta zarata ziren nagusi. Horrek inor ez zuen kezkatzen, ordea. Kezkatuta zegoen bakarra Bartolo zen, bizitza osoan hitz bakar bat ere bota ez zuena. Baina gaitasun berezia zuen: entzuten zekien. Bartolok oskol handi bat topatu zuen egunean, ordea, guztia aldatu egin zen; bat-batean, inor ez zen hitz bakar bat botatzeko gai. Orduan, jendea haurrari lehen aldiz arreta emateko gai izan zen eta mimo-keinuak erabilita, zirko bateko funtzioak antzeztu zituen. Amaitzean, zerutik lehen hitzak iristen hasi ziren, Bartolok botatako lehen esaldia osatu arte. Egun hartatik aurrera, hiria jendeak entzuten zekien toki atsegin bihurtu zen.