Bost / [testua, Antonio Rubio ; itzultzailea, Xabier Olaso ; irudiak, Óscar Villán] - Rubio, Antonio (Ilargian kulunkantari (Pamiela), 2014)
Bostera bitarte zenbatzeko jolas-liburu errimatua, eskuaren bost hatzak. Izan ere, eskua eta hatzak dira haurraren bizitzan estreinako zenbakizko objektua. Bat zenbakiaren ostean ilargia agertzen den unetik, bestelakoak ere gehituz-gehituz doaz irudietan, azken orrialdean bostak agertzeraino. Hurbil-hurbilak diren lau izen dira objektuak, eta finean, aditza ageri da, ezustean harrapatzea xede duena. «Ilargian kulunkantari» liburu-bilduma 6 hilabetetik aurrerako neska-mutikoei zuzenduta dago, eta beraientzat berariaz ondu dira piktograma poetiko edo poegrama hauek guztiak.