Txoriak kolpeka - Atxaga, Bernardo (Arre [Nafarroa] : Pamiela, 2014)
Bi kontaerak eta saiakera labur batek osatzen dute liburu hau. Lehenengoak, "Andoniren heriotza LSDaren argitan", orain dela 800.000 urteko gizaki baten ezbeharra hartzen du abiapuntu, eta Heriotza du gai. Bigarrenak, "Pierrek dioena entzuten dut", erlezain baten aitortza jasotzen du erleen munduko poesia bereganatuz; hirugarrenak, "Lawrence Arabiakoa", Thomas Edward Lawrence militar ingelesaren irudia aztertzen du, eta haren ospe handiaren zergatia.
Keywords: Helduentzako Literatura