Hire Himalaya : gure Himalaya, begiz-begi - Iñurrategi, Alberto (Bilbao : BBK, 2008)
Pauso bat argitan, beste bat ilunpean doa goraka Himalayaria. Sartu-irten ibiliko balitz bezala bizitzan eta heriotzan. Bi, bi t'erdi. Bat, ez da batera iristen. Esaera zaharrek egia diote batzuetan... "Hire Himalaya" mendian galdu zen lagunari egindako omenaldia da, barne-urradura baten aitorpena, bakardadearen poema.
Hire Himalaya = Tu Himalaya ; Gure Himalaya = Nuestro Himalaya ; Begiz begi = Miradas a cámara
Lenguas: euskara y castellano; subtitulos: euskara e ingles
Keywords: Mendizaletasuna -- Himalaia; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak