Hire Himalaya : gure Himalaya, begiz-begi / [zuzendaria] Albertu Iñurrategi - Iñurrategi, Alberto (: BBK, 2008)
Pauso bat argitan, beste bat ilunpean doa goraka Himalayaria. Sartu-irten ibiliko balitz bezala bizitzan eta heriotzan. Bi, bi t'erdi. Bat, ez da batera iristen. Esaera zaharrek egia diote batzuetan... "Hire Himalaya" mendian galdu zen lagunari egindako omenaldia da, barne-urradura baten aitorpena, bakardadearen poema.