Hik hasi 199 : Rosa Sensat elkartea, mende erdia eskola iraultzen (Lasarte-Oria : Xangorin, 2015)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Batzuen amets, besteen errealitate -Hizpide izan da -Hizpide izango da -Gaia: Rosa Sensat elkartea: mende erdia hezkuntza iraultzen -Elkarrizketa: Leo Pahkin (Finlandiako Hezkuntza Nazionaleko aholkularia) -LOMCE-ri ez! Euskal Herrian gure hezkuntza eraiki!: Belen Tascón, Kataluniako Xarxa de Escoles Insubmises mugimenduko kidea -0-3 zikloko hezitzaileen formazioa: Tailerren garrantzia. Ana Araujo, Iruñeko Egunsenti haur-eskola -Ekarpenak: Pasaiko haur eta nerabeen eskubideak bermatzeko plana -Ekarpenak: Unean uneko erronkei erantzuteko prestatzen dituzte haurrak; orainaldirako, eta ez etorkizunerako. Amara Berri eskola -Galdeidazue: Dolua, galera, aldaketa, gabezia... zer atera dezakegu baliotsua? Edurne Salegi (yoga irakaslea) -Hi hasiren proposamena: Arbizuko kanpin ekologikoa: Ingurune aparta zaintzeko konpromisoa -Atzeko atetik: Unai Muñoa (bertsolaria)
2015/05/29
Keywords: Pahkin, Leo -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak