Ibon Sarasola, gorazarre : homenatge, homenage / Beatriz Fernández eta Pello Salaburu (arg.) - Sarasola, Ibon; Salaburu, Pello; Fernández Fernández, Beatriz (Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2015)
Badakigu pertsona bakoitzak bere arrazoiak izaten dituela bide bat nahiz bestea hartzera eramaten dutenak. Ez dakigu zehatz-mehatz zerk eraman zuen Ibon Sarasola Orotarikora, hiztegigintzara, baina adiskideok entzun diogunez, Koldo Mitxelena bere maixu handiari zion leialtasunak eraman omen zuen Ibon hiztegietan murgiltzera. Mesede egin digu horrek, zalantza gabe. Orrialde hauek idatziz parte hartu duen egile bakoitza ere zerbaitek eraman du hizkuntzalaritzara, gramatikara, hiztegigintzara, literaturara, poesiara, beste norabait eraman beharrean. Alabaina, liburu honetan gure letrak etzatera ekarri gaituena gauza bera da: leialtasuna